Zámek Žďár

Kinského rybárna

Dopřejte si to nejlepší a nejzdravější maso, které kdy mohlo potkat váš talíř! V Kinského rybárně ve Žďáru nad Sázavou zakoupíte vždy čerstvé sladkovodní i mořské ryby. Široký sortiment je také pravidelně obměňován, váš jídelníček se tedy určitě nudit nebude ;).

OCHUTNEJTE KAŽDÝ TÝDEN NOVOU RYBU!

Právě teď můžete využít tuto speciální nabídku...

Kinského rybárna Žďár

OTEVÍRACÍ DOBA:

Út - Pá: 9 - 17

So: 8 - 16

Ne a Po:  zavřeno

Rybolov Kinský Žďár 3

KONTAKT:

564 565 218 – přímá linka

j.dobrovolny@kinsky-zdar.cz

obchod@kinsky-zdar.cz

Rybník Kinský Žďár

CO NABÍZÍME?:

Čerstvé sladkovodní ryby z Kinského rybníků a mořské ryby ze severských zemí, vše je dodáváno ihned po výlovu

Sladkovodní ryby: žďárský kapr šupinatý/obecný (více o ochranné známce Žďárský kapr), pstruh duhový, siven americký, jeseter a další nabídka podle aktuálního výlovu (závoz je každý den)

Mořské ryby: losos norský celý/filet/uzený, tuňák žlutoploutvý, treska obecná, pražma královská, chobotnice a spousta další druhů (závoz je 2-3x týdně)

Kinského rybárnu najdete v Obchodním domě Kinský (vedle zahradního centra), cca 15 minut pěšky a 2 minuty autem od žďárského zámku.

10 DŮVODŮ, PROČ JÍST RYBY

Předcházíte závažným onemocněním

Ryby (převážně mořské) jsou zdrojem kvalitních tuků, ve kterých najdete omega 3 mastné kyseliny. Jejich pravidelná konzumace slouží jako prevence proti mrtvici, infarktu myokardu, trombóze nebo artritidě. Pomáhají také snižovat vysoký krevní tlak nebo cholesterol. Konzumace ryb je také prospěšná při nemocech spojených se sníženou funkcí štítné žlázy, při rakovině střev či Alzheimerově chorobě.

Posilujete imunitu

Omega 3 mastné kyseliny a vitamin D, které obsahují tučné ryby, zároveň slouží jako prevence proti infekčním onemocněním a pozitivně ovlivňují imunitní systém. Na ryby tedy nezapomínejte především v zimním období!

Dodáváte tělu důležité bílkoviny

Ryby jsou velmi důležitým zdrojem bílkovin. Na 100 gramů rybího masa najdete většinou kolem 20 gramů bílkovin. Např. u kapra je to 18 g, u lososa a tuňáka 22 g. Pro srovnání v kuřecích nebo krůtích prsou je obsaženo 23 g bílkovin na 100 gramů.

Ryby jsou lehce stravitelné

Lidské tělo dokáže bílkoviny obsažené v rybách strávit mnohem rychleji a snadněji než například kuřecí nebo hovězí maso.

Obsahují důležité minerály a vitamíny

Kromě již zmíněného vitamínu D obsahují ryby i další vitamíny (B6, B12 nebo A). Jejich konzumací dodáváte tělu také důležitý vápník, draslík, fosfor, jód, selen nebo hořčík.

Pro štíhlou linii

Ryby jsou nízkokalorické, v průměru obsahují jen 2 procenta tuku. Nebojte se při dietě zařadit do jídelníčku ani tučné ryby, jako je např. losos. I když obsahuje hodně tuku, je málo kalorický. Pro hubnutí se doporučuje také např. platýz nebo mořská treska. Pozor však dávejte na tučné ryby upravené uzením, jako makrela, šproty, sardinky.

Pro aktivní životní styl

Pokud žijete aktivně a rádi cvičíte, nezapomeňte správně vyživovat svalovou hmotu. Bílkoviny obsažené v rybách vám budou dobrým pomocníkem. Rybí maso si dopřejte alespoň 2x týdně.

Jezte ryby a budete veselejší 😉

V rybách se totiž nachází aminokyselina tryptofan, která je nezbytná pro vznik serotoninu a melatoninu, dvou hormonů „dobré nálady“.

Skvěle chutnají

Díky širokému sortimentu Kinského rybárny můžete vyzkoušet spoustu různých chutí!

Ryby jsou jednoduché na přípravu

Díky tomu, že ryby samy o sobě skvěle chutnají, není potřeba je nijak složitě kořenit. Jejich přípravu zvládne i úplný začátečník.

Kinského rybárnu provozuje společnost KINSKÝ Žďár, a. s.

Mohlo by vás zajímat