Zámek Žďár

Rybolov

RYBOLOV BYL PRO LETOŠNÍ ROK UKONČEN. NAŠI PSTRUZI SE NA VÁS TĚŠÍ OPĚT NA JAŘE.

Máte chuť na čerstvého pstruha, chcete dětem nebo vnoučatům ukázat krásy rybolovu nebo prostě jen relaxovat uprostřed bývalého cisterciáckého kláštera? Zachytejte si na středověkých sádkách ze 13. století přímo pod Zelenou horou (UNESCO)!

Pstruha vám také rádi vykucháme a zaledujeme! Pokud se vám nechce lovit, můžete si jít užít zámecký výlet a podívat se třeba do Muzea nové generace nebo na prohlídku Po stopách Santiniho a my vám pstruhy na večerní grilování nachytáme.

ZAJÍMAVOSTI Z HISTORIE: Sádky byly součástí žďárského klášterního hospodářství už od 13. století. Dodnes se nachází na původním místě. Protože cisterciákům řehole zakazovala jíst maso čtvernožců, staly se ryby důležitou součástí jejich jídelníčku. Tak se žďárští mniši stali nejen průkopníky chovu ryb, nejčastěji kaprů, ale i organizátory budování rybníků. 

FOTOPŘÍBĚH ZÁMECKÉHO PSTRUHA

Středověké sádky Zámek Žďár nad Sázavou
Rybolov na žďárských zámeckých sádkách
Rybolov na žďárských zámeckých sádkách
Rybolov na žďárských zámeckých sádkách
Rybolov na žďárských zámeckých sádkách
Pstruh na talíři

CENÍK RYBOLOVU:

  • povolenka - 30 Kč
  • zapůjčení prutu - 30 Kč
  • pstruh kuchaný 1 kg - 170 Kč
  • pstruh nekuchaný 1 kg - 130 Kč

OTEVÍRACÍ DOBA:

  • červenec - srpen: Po-Ne 10-17 hodin

Provoz závisí na počasí. Aktuální provozní dobu sledujte na těchto stránkách.

NAŠE SLUŽBY:

  • kuchání pstruhů
  • zaledování
  • nalovení požadovaného množství

KDE SÁDKY NAJDETE?:

PRAVIDLA RYBOLOVU na zámeckých sádkách (aneb desatero správného chytání)...

PETRŮV ZDAR!

Mohlo by vás zajímat