Zámek Žďár

Gastrovečer

24.6.2021 19:00 - 22:00
  • Kulturní akce
Spojení vytříbených chutí s hudebním překvapením, to je první gastrovečeře, která se koná ve čtvrtek 24. června od 19 hodin na III. nádvoří žďárského zámku.
Lahodné pokrmy o několika chodech z ryb a zvěřiny místní provenience, navíc spárované s moravským vínem, Vám precizně připraví studenti Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga. Během společenského večera, na který je doporučen dress code ve stylu nedbalé elegance, se můžete těšit také na klasickou hudbu profesionálních hudebníků.
Víc již ale neprozradíme, protože tento zážitek je třeba prožít.

MENU VEČERA:

Přípitek: Sklenka sektu (francouzské crémant)

Studený předkrm I: Pošírované křepelčí vejce podávané na lůžku trhaných salátů

Studený předkrm II: Zvěřinová paštika ve slaninovém mantlu (zvěřina z honitby Kinský Žďár) podávaná s hruškou a brusinkami

Ryba: Filet ze pstruha (dodavatel Rybárna Kinský) podávaný s pažitkovou omáčkou a vlažným salátem z červené a černé čočky

Hlavní chod: Vepřová panenka připravovaná metodou „sous-vide“ podávaná s hráškovým pyré a glazovanou zeleninou

Dezert: Jahodový tart s bílou čokoládou a mátou

Zmrzlina: Citrónový sorbet

Menu pro vás připravuje SŠG Kolping.

Logo Kolping


Důležité informace:
  •  Předepsaný dress code: nedbalá elegance
  • Kapacita je omezena na 60 míst.
  • Kapacita jednoho stolu je 10 osob.
  • V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do Freskových sálů zámku.

Vstupenky:

  • Cena vstupného na gastrovečer: 1 800 Kč / osoba
  • V případě koupě dvou vstupenek cena 3 200 Kč / 2 osoby
  • Vstupenka zahrnuje šestichodové menu s přípitkem, vína spárovaná s chody a hudební zážitek.
  • Vstupenky zakoupíte v Turistickém informační centru Zámek Žďár a Turistickém informačním centrum Žďár nad Sázavou na Náměstí Republiky.

Mohlo by vás zajímat